16. september: Midgard mat- og ølfestival

16. sep 2017 Kl: 11:00 - 22:00

Midgard mat- og ølfestival er en dag for historiske smaksopplevelser! Møt lokale matprodusenter, ølbryggere, smak historisk mat fra ulike perioder, og for de spesielt interesserte vil det være offisielt Vestfoldmesterskap i ølbrygging – bl.a. skal vi kåre Vestfolds beste vikingøl, som skal brygges opp hos Horten Mikrobryggeri for servering i Gildehallen.

Kl. 12.00 – 16.00: Matfestival

Midgard har gått sammen med en rekke lokale matprodusenter- og entusiaster for å presentere en vandring i norsk mathistorie. Du får oppleve ulike typer mat fra forskjellige tidsepoker, med informasjon og formidling om hva man har spist – og drukket – i Norge de siste 1000 – 1500 årene, matproduksjon og tilberedning.

Det blir demonstrasjon av historisk ølbrygging, matlaging i kokegrop, smaksprøver til publikum, og en rekke ulike aktiviteter publikum kan prøve seg på.

Det vil også være mulig å kjøpe produkter fra de ulike produsentene.

Kl. 13, 14 og 15 vil det være foredrag om ølhistorie med Svein Carlson fra Beverage Academy med påfølgende ølsmaking, i auditoriet på Midgardsenteret. Billetter koster kr. 150,- og kan forhåndskjøpes, eller kjøpes i resepsjonen på Midgard. 

Kl. 16.00 – 22.00: Offisielt Vestfoldmesterskap i ølbrygging

Bli med å skrive ølhistorie i Gildehallen!

Midgard arrangerer sin andre ølfestival, i samarbeid med Borrebrygg og Horten Mikrobryggeri.

Ølbryggere fra hele fylket skal konkurrere i det offisielle Vestfoldmesterskapet i ølbrygging, og i vikingfylket Vestfold innebærer dette selvsagt også en kåring av beste vikingøl! Publikum er med og kårer sin favoritt, og et dommerpanel kommer også med sine erfarne ganer for å vurdere hvert enkelt øl og kåre det beste i sine klasser.

Merk at det er begrenset med billetter til Vestfoldmesterskapet i ølbrygging, mens matfestivalen er åpen for alle. Billetter til VM i ølbrygging kan forhåndsbestilles, og ønsker man billett til begge arrangementene kan man kjøpe det til kun kr. 400.

Billettene inkluderer inngang til arrangementet, en matbit på kvelden, og et smaksglass man kan ta med hjem.

Billettpriser:      

Matfestival   12.00 – 16.00                     Voksne 110,- barn 80,- familie 300,-  (Billetter kjøpes kun i døra)                        VM i hjemmebrygging                           kr. 350,- (Forhåndskjøp er mulig)
Begge arrangementene                         kr. 400,- (Billetter kjøpes kun i døra)                                                        

Forhåndskjøp billetter til Vestfoldmesterskapet i ølbrygging her. Velg «Publikumsbillett Vestfoldmesterskapet 2017» Har du kjøpt billett til Vestfoldmesterskapet i ølbrygging, vis den i døra og du får rabattert billett på matfestivalen kl. 12 – 16. Billetter til begge arrangementene kan også kjøpes i døra.

Er du interessert i å delta med ditt øl i Vestfoldmesterskapet i ølbrygging? Ta kontakt med Borrebrygg på post@borrebrygg.no

Forrige artikkelOnsdag 4. oktober: Høstferiemoro! Neste artikkelMidgardsblot 2019