Filmfestival på Midgard søndag 23. november

23. nov 2014 Kl: 11:00 - 21:30

Søndag 23. november blir det filmfestival på Midgard! I samarbeid med Tønsberg filmklubb har vi fått tak i en rekke spennende og klassiske filmer med vikingtid som tema!

Kun kroner 100,- for inngang til alle filmene!

Mellom visningene vil det være mulig å kjøpe mat, brus, øl og vin og ikke minst: popcorn! Vi har leid inn en pocornmaskin for å sørge for det ferskeste popcornet til filmvisningene.

FILMPROGRAM SØNDAG 23. NOVEMBER

Start  Slutt       Film
11:00  12:22     SIGURD DRAGEDREPER
12:45  14:15     ERIK THE VIKING
14:30  16:30     THE VIKINGS
16:30  17:00     Spisepause
17:00  19:00     DIE NIBELUNGEN DEL 1 
19:30  21:30     DIE NIBELUNGEN DEL 2  

 

FILMBESKRIVELSER:

SIGURD DRAGEDREPER
Knut W. Jorfald, Norge 1986, 82min

Sigurd vokser opp i en tid da konflikter løses med våpen. Sigurd er oppkalt etter en stor sagnhelt, Sigurd Fåvnesbane. Det forventes at han skal vokse opp og bli en sterk og våpenfør viking, som alle i hans slekt. Han skal føre blodhevnen videre og hevne drapet på broren. Illugene, som er jarleslektens fiender, lurer et sted der ute i mørket! Norsk barnefilm basert på boka av Torill Thorstad Hauger.

ERIK THE VIKING
Terry Jones, UK 1989, 90min.

Det er Ragnarok og verden er dekket av snø og is. Én viking må lede sine menn inn i kampen mot selve gudene for å bringe solen tilbake.

Fa Monty Python stjernen Terry Jones kommer denne hysteriske vikingsatiren som beviser at man kan bekjempe gudene og likevel ha det morsomt.

THE VIKINGS
Richard Fleischer, USA 1958, 117min
with Kirk Douglas, Tony Curtis, Janet Leigh, Ernest Borgnine.

En Hollywoodklassiker!.
Et episk krønike om brutal rivalisering og blodtørstige ambisjoner. Bittert hat splitter to brødre. Prins Einar er sønn og arving av en barbarisk vikinghøvding. Prins Erik er hans intetanende halvbror, lausungen til Einars far og en engelsk dronning. Når vikingene kidnapper en prinsesse blir begge menn trollbundet av hennes skjønnhet, noe som resulterer i en blodig duell som bestemmer deres skjebne og fremtiden til den engelske tronen.

Naturscenene i The Vikings er for det meste filmet i Norge!

DIE NIBELUNGEN
Fritz Lang, Germany 1923/24
Die Nibelungen (del 1): Siegfried (Siegfried) 118min
Die Nibelungen (del 2): Kriemhilds Rache (Kriemhild’s hevn) 123min

Fritz Lang’s monumentale Die Nibelungen er en lidenskapelig gjenfortelling av en norrøn legende, basert på det tyske diktet “Das Nibelungenlied” fra 1200-tallet, som handler om heltedåder, svik og hevn.

For å vinne Kriemhildes hånd må Siegfried finne en brud til hennes bror, kong Gunther. Senere skal det vise seg at alliansen dannet gjennom ekteskapet mellom Siegfried og den kongelige klanen blir både svikefull og dødelig.

Kriemhilds hevn begynner etter Siegfrieds død, og fremstiller den forræderske historien om hans enke ugudelige hevn på hans mordere.

Die Nibelungen er en av de største kunstneriske og tekniske prestasjoner innenfor tysk stumfilm. I denne versjonen er det lagt på farge, og den er rekonstruert med den nylig oppdagede originale slutten, og den originale musikken av Gottfried Huppertz.

Forrige artikkelKulturlørdag i Gildehallen Neste artikkelJol i vikingtid - Avlyst