Gokstad i et nytt lys

16. mar 2014 - 01. mar 2015 Kl: 13:00

«Gokstad i et nytt lys» er en utstilling med en unik og spennende kombinasjon av kunst og arkeologi, som presenterer funnene fra de arkeologiske undersøkelsene på Gokstad i 2012 og 2013. Utstillingen er laget i samarbeid med KHM.

 

Utstillingen

For å levendegjøre funnene ble det valgt å formidle dem gjennom stillebenfotografier av gjenstandene. Stilleben (av tysk: «Stille liv») er en kunstform ofte forbundet med nederlandske malere rundt 1600-tallet, der man maler naturtro gjengivelser av hverdagslige gjenstander.

Stillebenfotografiene utgjør en essensiell del av utstillingens uttrykk: motiv, fargesetting og lys skaper en autentisk stemning, og gir betrakteren følelsen av å kikke inn gjennom et «vindu til fortiden».

Fotografiene iscenesetter et øyeblikk i tiden, og forteller en historie knyttet til den enkelte gjenstand.  Gjenstanden settes inn en kontekst der det er naturlig at den ville ha vært brukt, og gjennom tilpassede kulisser og rekvisita kan man ane nærværet av menneskene som har brukt dem.

Du vil også oppleve noen av Vestfolds kulturskatter: Utstillingen er utvidet med flere originalgjenstander, bl.a. høvret fra Borre og kammen fra Oseberg.

Velkommen!

Foto: KHM

Foto: KHM

 

Les mer om undersøkelsene som ligger til grunn for utstillingen på KHMs hjemmesider (engelsk)

Forrige artikkelHesten i jernalderen - foredrag med Kristin Armstrong Oma Neste artikkelJakten på Olav den Hellige - foredrag med Øystein Morten