Jakten på Olav den Hellige – foredrag med Øystein Morten

26. mar 2014 Kl: 19:00

 

Øystein Morten

I september 2010 finner Øystein Morten levninger den katolske kirken hevder tilhører Olav den Hellige. Vitenskapelige eksperter ved universitetet i Oslo, i Uppsala og i USA settes på saken. Jakten på Olav den hellige er i gang!

Røngtenfotografi, karbondateringer og DNA-strukturer viser sammen med nye kildestudier en helt annen mann en den Snorre skildret.  Morten presenterer fortellingen om en annen Olav enn den vi kjenner; en mann som dukker opp som leiesoldat i England på begynnelsen av 1000-tallet. Samtidig handler denne boken om tro og håp i middelalderen, om en mektig kirke, forbyttede lik og om hemmeligheter som har ligget gjemt hos domkapitlet i Nidaros.

Øystein Morten er religionshistoriker fra universitetet i Oslo og forfatter. Boken «Jakten på Olav den hellige» har mottatt strålende kritikker, bl.a. en sekser i VG.

Etter foredraget vil vi gjøre noe ekstra for de oppmøtte. Siden vi er så heldige å ha en av landets eldste (og flotteste?) middelalderkirker like ved – som faktisk også er en Olavskirke – kan de som vil bli med en tur opp til kirken etter foredraget.

Sogneprest Carl Ove Fæster vil åpne kirken og ønsker oss velkommen, og det vil bli formidling om kirken og kåseri ved konst. daglig leder ved Midgard historisk senter Kjartan Fønstelien om kirken og det katolske univers.

Velkommen!

Entré: Kr. 100

Forrige artikkelGokstad i et nytt lys Neste artikkelMatfestivalen i Gildehallen utsettes til høsten