Utstilling – Osebergskipets siste reise

22. mar 2015 - 11. mar 2016 Kl: 13:00

På Midgard kan du for tiden se utstillingen «Osebergskipets siste reise» som tar for seg den spennende og relativt ukjente historien om hva som skjedde i årene mellom Osebergskipet ble funnet i 1903 og da det ble stilt ut på Bygdøy i 1926.

Utgravningen av Osebergskipet i 1904 satte Norge på verdenskartet som vikingnasjon, og siden den gang har skipet vært sett på Vikingskipshuset av millioner av mennesker, og kan sies å ha blitt et nasjonalt ikon.

standard_osebergfunnet__e2_80_93_1_1

Osebergskipet slik man kan se det i dag på Bygdøy

 

Men hvem var egentlig menneskene som gravde opp skipet? Hvem satte egentlig sammen alle bitene skipet ble funnet i sammen, og senere sørget for at det ble trygt plassert i Vikingskipshuset? Historien om hvordan skipet havnet der det er i dag er for mange en ukjent fortelling, som handler om tekniske utfordringer, juridiske og økonomiske vanskeligheter, personlige oppofrelser og en god dose flaks.

Utstillingen «Osebergskipets siste reise» presenterer historien om Osebergskipets redningsmenn – menneskene bak operasjonen, og hvordan skipet endelig havnet på sin sluttdestinasjon!

 

Forrige artikkel15. april: Jakten på Sigurd Jorsalfare - Foredrag med Øystein Morten Neste artikkel4. mars: Fra grav til pidestall - foredrag med Morten Kielland