Se utstillingen: Vikinger i krig

22. apr 2012 - 11. okt 2017

Utstillingen viser frem det beste (og verste) fra vikingenes krigskunst og militære historie i perioden 750-1100 e.Kr. Vikingtiden var en av de mest ekspansive og innovative epokene i de nordiske landenes historie, og plyndring og krigstokt førte vikingene til alle Europas hjørner og enda litt lenger. Gjennom detaljerte rekonstruksjoner av våpen og krigsutstyr, plakater, illustrasjoner, kart og foto, tas besøkende med inn i en krigers hverdag.

En kriger blir født

En kriger blir født

Vikingkrigerne var preget av den kulturen de levde og virket i. All erfaring og alle uttrykksformer var basert på generasjonenes akkumulerte kunnskap. Krigernes åndelige og materielle kultur var preget av de dyder og egenskaper deres forfedre og deres guder selv hadde. Målet for mange var ikke å leve lenge, men å leve og dø med ære!

To vikingkrigere møtes til kamp

To vikingkrigere møtes til kamp inne på Midgard

Utstillingen Vikinger i krig er basert på boken med samme navn, skrevet av historiker Kim Hjardar og arkeologisk konservator Vegard Vike, utgitt høsten 2011. Boken forsøker å komme til bunns i hva som lå til grunn for vikingenes krigskultur, og gir et innblikk i den historiske utviklingen, årsakene til og forutsetningene for plyndringstoktene, erobringene og de militære kampanjene som sprang ut fra Skandinavia i denne perioden.

Nornene spinner livets tråder - en krigers tråd klippes kortere enn andre

Nornene spinner livets tråder – en krigers tråd klippes kortere enn andre

Få også med deg utstillingen Kringsatt – Krig i Vestfold på Slottsfjellsmuseet!

Forrige artikkelGullfunn på Borre Neste artikkelI skuggan av Yggdrasil